Pojavile su se i cijene Google Nexus 5 telefona. Zajedno sa preciznim datumom predstavljanja, cijene su ostale jedna od nedoumica nakon što se prije nekoliko dana pojavilo uputstvo za Nexus 5 i potvrdilo većinu specifikacija.

Nexus 5 sa 16 GB skladišnog prostora i baterijom od 2300 mAh bi trebao u SAD koštati 299 dolara, dok će model od 32 GB navodno dolaziti sa baterijom od 3000 mAh i koštati 399 dolara. Podsjetimo se da je Nexus 4 na Google Play prodavnici koštao 299 dolara za model od 16 GB, a 249 dolara za model od 32 GB te su oba došla sa baterijom od 2100 mAh.

Ako se ove glasine ispostave istinitim, smiriće se strasti koje su uzavrele nakon što su svi bili razočarani malim kapacitetom novog Nexusa. Ali da li će manji kapacitet baterije biti fer prema kupcima jer mnogima ne treba 32 GB memorije, a vjerovatno baš svi Android korisnici žele jaču bateriju.

Da li Vam se svidio ovaj članak? Voljeli bismo da vidimo Vaše sugestije i mišljenja u komentarima ispod, ili podijelite sadržaj ove stranice putem društvenih mreža sa svojim prijateljima.