Android 10 donosi probleme na pojedine Sony Xperia pametne telefone

  Sony Xperia VS Android 10

  Premda smo naviknuli dolaskom nove nadogradnje mobilnog operativnog sustava mogućnosti novih značajki, dužeg vijeka trajanja baterije te slično. Ponekad nadogradnja krene u sasvim krivom smjeru. Posljednji i aktualni promjer navedenog jesu Sony Xperia pametni telefoni odnosno dolazak Android 10 nadogradnje. Da budemo precizniji riječ je o vlasnicima Xperia XZ3 te XZ2 modela. Dolaskom Androida 10 korisnici su prijavljivali i pisali o usporavanju rada pametnog telefona, dužeg vremena potrebnog da se pametni telefon otključa.

  Prve fotografije i video snimci napravljeni Xiaomi Mi 10 telefonom

  Pojedini vlasnici iz različitih regija pisali su o tome kako im je SIM kartica posve prestala s radom, odnosno signal je u potpunosti gubio iz čista mira. Ono što su pak drugi navodili jest prekid rada recimo budilice (alarma) gdje ona ne bi zazvonila u ono vrijeme u kojem je zadano a razlog tome je to što je Android 10 uzimao previše radne memorije a to svakako ne smije biti tako. Ovi problemi ponajviše su se isticali i ističu se na Sony Xperia XZ3 i Sony Xperia XZ2 modelima.

  Privremeno besplatne aplikacije, igre i pozadine koje se inače plaćaju (11. februar 2020.)

  Razlog tome je što su oba modela „građeni” na arhitekturi (chipsetu) Snapdragon 845 čak i modeli iz 2019, godine poput Xperia 1 i Xperia 5 građeni su na Snapdragon 855 chipsetu isto imaju pojedine poteškoće pri radu nakon dobivanja nadogradnje Androida 10.

  Ako se pitate zašto je tome tako, odgovor je vrlo jednostavan u leži u tome što Android kao mobilna platforma mora biti prilagođenja za veliki broj proizvođača pametnih telefona tj, njihovih modela a očito je kako je Sony dolaskom Androida 10, tj, puštanjem istog u opticaj na svoje modele uvelike nešto zabrljao. Naravno službene informacije još uvijek nisu dostupne ali pojedini izvori na Internetu kazuju kako je u izradu nadogradnja koja će ispraviti navedene greške te će korisnicima stići do kraja ožujka, ovisno o tome dali je Sony Xperia (pojedini model) kupljen u slobodnoj prodaji ili pod ugovornom obvezom.

  Hakovani nalozi Facebooka na Twitteru i Instagramu

  Naša slobodna procjena je da je ovime Sony želio zakoračiti korakom kojim već duži niz godina ide Apple kada su u pitanju iPhone modeli i njihov ciklus ažuriranja ali se u tome i nije baš proslavio.

  Zašto?

  Pa zato što Apple radi jednu mobilnu platformu (iOS) za jedna pametni telefon (iPhone) i to sve radi posve sam od hardvera pa to softvera (i naravno dizajna) i u tome leži ključ uspjeha, tome Sony kako je izgledno za sada nije dorastao.