Home Apple iOS Apple i dalje nije odustao od razvoja sopstvenog automobila?

Apple i dalje nije odustao od razvoja sopstvenog automobila?

Apple je godinama bio poznat po velikoj tajnovitosti pri razvoju novih proizvoda, no s vremenom se situacija potpuno promijenila te više nema “zakona šutnje” koji je vladao u vrijeme Stevea Jobsa. Mjesecima prije predstavljanja novih modela telefona i tableta poznato nam je gotovo sve što Apple priprema, a nedavna najava prelaska kompanije s Intelova hardvera na vlastite čipove (što je velika stvar, pogotovo kada vidimo koliko je Appleov hardver moćan) također nije nikoga iznenadila jer se o tome priča već dugo vremena.

iPhone preživio pad iz aviona i sve vrijeme snimao

Jedna stvar oko koje je i dalje puno nepoznanica, dijelom zato što možda niti u samom Appleu nisu odlučili što će napraviti, jest tzv. Project Titan. Riječ je o velikom projektu s kojim Cookova kompanija namjerava zakoračiti na tržište autonomnih automobila. Projekt je pokrenut prije više godina, a do sada su mrežom kružile različite glasine – od toga da razvijaju vlastiti automobil pa do razvoja tehnologije za autonomnu vožnju.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Nakon što neko vrijeme o Projectu Titan nismo ništa čuli, ovaj tjedan objavljeno je da je upravljanje tim odjelom preuzeo stariji potpredsjednik za AI i strojno učenje u kompaniji John Giannandrea, a jučer su objavljene nove i to vrlo interesantne glasine. Prema njima, Apple s proizvođačem procesora TSMC namjerava u SAD-u otvoriti tvornicu za proizvodnju čipova za Apple Car. Ono što i dalje nije jasno jest hoće li to biti pravi automobil ili samo tehnologija, a ono što je još zanimljivije jest da se u izvještaju Digitimesa spominje Apple Car model koji je sličan Tesli”

Apple za 2021. godinu sprema AirPods 3 koji će preuzeti dizajn od AirPods Pro

Je li to nekakav nagovještaj da zaista možemo očekivati električni automobil s logom jabuke koji će konkurirati Muskovoj kompaniji ili se ta sličnost odnosi na autonomni sustav upravljanja vozilom, nije objašnjeno. Svakako treba napomenuti kako se Digitimes nije uvijek do sada pokazao kao potpuno povjerljiv izvor informacija, no slične najave imao je i najpoznatiji Appleov insider Ming-Chi Kuo i osoba u čije informacije o Appleu treba imati povjerenje.

Ovo su cijene proizvodnje iPhone 12 telefona, a svega 4.6% dijelova dolazi iz Kine

On je još 2018. najavio kako Apple i TSMC namjeravaju pokrenuti zajedničku proizvodnju čipova za Apple Car negdje do 2023., a zanimljivo je da je u istoj obavijesti investitorima najavio da će Apple početi s tranzicijom s Intelovih procesora na vlastiti hardver, što se ove godine i ostvarilo. Za čipove za Apple Car ipak ćemo morati sačekati još najmanje tri godine.

DxOMark ponovio test Apple iPhone 11 i dodijelio mnogo bolje ocjenje njegovim kamerama

(zimo)