Home Ostalo Sandisk predstavio USB Flash Drive kapaciteta 4 TB

Sandisk predstavio USB Flash Drive kapaciteta 4 TB

SanDisk je tokom CES 2018 sajma predstavio prototip 1TB flash diska, iako ovaj proizvod nikada nije stigao na tržište. Ove godine, kompanija koja je u vlasništvu Western Digitala, je još ambicioznija i na CES 2019 sajmu je predstavila 4TB flash drajv koji i dalje staje u korisnikov džep.

Poput prošlogodišnjeg i ovogodišnji proizvod je prototip, tako da nema garancija da će biti dostupan u prodaji u neko skorije vreme ili ikada. Takođe, njegov status tradicionalnog flash diska je pod znakom pitanja jer ima mali USB Type-C kabl za povezivanje sa računarom, što ga čini sličnim SSD-u.

U svakom slučaju, impresivno je videti 4TB skladišnog prostora u ovako malom uređaju, a SanDisk tvrdi da je ovo drajv najvećeg kapaciteta ove vrste.

SanDisk i Western Digital su tokom CES sajma objavili i nekoliko uređaja koji će sigurno stići na tržište, a među njima su My Passport Go ojačani SSD od 512GB i 1TB, potom Extreme SSD Pro kapaciteta do 2TB, Flashback alatku za bekapovanje sadržaja sa flash diskova koje korisnik poseduje i drugo.

(benchmark)