Home Promo Tri aplikacije za opštine u okviru projekta KOOPLokal

Tri aplikacije za opštine u okviru projekta KOOPLokal

                    

Tri aplikacije za opštine u okviru projekta KOOPLokal

 Osnovne informacije o opštinama Srbac, Laktaši i Prnjavor, položaj i geografske atribute opštine, ekonomske pokazatelje, mogućnosti investiranja, poreske olakšice, najnovije vijesti, interaktivne formulare za neposredno kontaktiranje opštinskih službenika, te mnogo drugih mogućnosti, možete naći na mobilnoj aplikaciji za ove lokalne zajednice.

Aplikacija, koja je realizovana kroz projekat „KOOPLokal – Jačanje saradnje Privredne KOmore i OPština na pružanju podrške ekonomskom razvoju na LOKALnom nivou”, urađena je na Android operativnom sistemu, te pruža korisnicima brz i jednostavan pristup informacijama o lokalnim zajednicama i poslovnim prilikama. Aktivnost izrade opštinskih mobilnih aplikacija ima za cilj poboljšanje komunikacije između organa lokalne uprave i samouprave sa svim interesnim grupama i to na moderan i savremen način.

Pored poboljšanja komunikacije, i jačanje saradnje sa jedinicama lokalne samouprave s ciljem ukupnog jačanja privrede na teritorijama opština i gradova koje pokriva djelatnost Područne privredne komore Banja Luka, jedan je od zadataka Komore. Kako bi taj zadatak u što većoj mjeri bio ispunjen, Područna privredna komora Banja Luka sa partnerima, Privrednom komorom Republike Srpske te opštinama Laktaši, Prnjavor i Srbac sprovodi pomenuti projekat koji je finansiran od strane Evropske unije u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH – EU ProLocal. Ukupna vrijednost projekta iznosi 108.408,08 KM, a iznos koji EU finansira iznosi 86.726,43 KM.

Opštine Srbac, Laktaši i Prnjavor u posljednjih nekoliko godina bilježe progresivan i stabilan privredni rast stvarajući tako sve bolje uslove za ulaganje i poslovanje u ovim krajevima. Kako bi navedeni potencijal bio što bolje i efikasnije prikazan neophodno je intenzivirati i značajno poboljšati komunikaciju navedenih opština sa svim interesnim grupama, a pogotovo sa privredom i potencijalnim investitorima. Obzirom da se mobilna tehnologija sve više koristi u posljednje vrijeme, kreiranje mobilnih aplikacija kojima će se intenzivirati navedena komunikacija je neophodnost.

Više o projektu „KOOPLokal – Jačanje saradnje Privredne KOmore i OPština na pružanju podrške ekonomskom razvoju na LOKALnom nivou” možete pročitati na www.bl.komorars.ba.

Opština Laktaši link          Opština Prnjavor link          Opština Srbac link

Partneri na projektu

 
www.bl.komorars.ba                         www.komorars.ba

Opština Laktaši                    Opština Prnjavor                    Opština Srbacwww.opstina-laktasi.com       www.opstinaprnjavor.net      www.srbac-rs.com