Home Android Aplikacije 15 najboljih besplatnih Android aplikacija 2014. (4/5)

15 najboljih besplatnih Android aplikacija 2014. (4/5)

Još jedan članak posvećen najboljim besplatnim Android aplikacijama, gdje svaki novinar portala pravi svoju listu. Prethodni dio možete pogledati OVDJE.

1. Facebook Messenger

facebook messenger

Iako još uvijek ima svojih nedostataka, kao i kontraverznih stavki u ugovoru za korištenje, ovo je aplikacija koju autor najviše koristi. Opcije poput “chat heads”, hrpa dodatnih “emoticons-a” te veoma brz i lijep korisnički interfejs su stvari koje su presudile u korist Facebook Messenger-a.

google play button
Facebook Messanger

2. Dropbox

dropbox-icon

Dropbox je odličan program za skladištenje vaših podataka u oblaku. Uz to, što više korisnika napravi račun preko vas, dobijete i više besplatnog prostora. Lijep interfejs, desktop aplikacija i dodatne mogućnosti zaštite podataka, samo su neke od prednosti ove aplikacije.

google play button
Dropbox

3. Chrome 

Google_Chrome_icon

U moru dobrih aplikacija za pretraživanje interneta, Google Chrome je jedan od najbržih i dokazano najboljih. Kao i desktop verzija pretraživača i Android verzija je sazrela i rad u istoj je vrlo fluidan i praktičan.

google play button
Chrome

4. WhatsApp Messenger

WhatsApp_Messenger_Logo

Ako vaši bliži kontakti ne koriste Facebook često, ali ipak imaju stalnu ili veoma čestu vezu sa internetom preko mobitela, ovo je najbolji izbor. Praktično besplatni sms-ovi, uz mnoge druge pogodnosti poput slanja slika, zvuka ili videa.

google play button
WhatsApp Messenger

5. Total Commander – file manager

total commander

Poznati file maganer sa desktop računara portan i na Android. Besplatan, brz i jednostavan, sa mnogo dodatnih opcija. Šta više očekivati od aplikacije za upravljanje podacima?

google play button
Total Commander

6. MIUI 5 – Launcher Theme

miui theme

Članovi popularnog xda foruma su “skinuli” ikone sa poznatog MIUI ROM-a i postavili ih na google trgovinu. Šta reći osim veliko hvala na ovom setu prelijepih ikona, sa velikom bazom podržanih aplikacija.

google play button
MIUI 5 Theme

7. Titanium Backup ★ root

titanium backup

Definitivno jedan od najboljih, ako ne i najbolji program za backup i restore aplikacija na vašem mobitelu. Uz root dozvolu, može brisati i sistemske aplikacije. U svojoj punoj verziji (koja nije besplatna) radi dosta brže i ima dodatnih opcija.

google play button
Titanium Backup

8. Shazam

Shazam

Najbolji program za prepoznavanje pjesama, koji u zadnje vrijeme sve bolje prepoznaje i domaću muziku. Uz dodatne opcije direktnog paljenja preko widget-a ili dijeljenja rezultata na popularne socijalne mreže, nezaobilazan program za sve ljubitelje muzike.

google play button
Shazam

9. Don’t Tap The White Tile

Don't_Tap_the_White_Tile

Nevjerovatno zarazna igra koja će vam lako popuniti slobodno vrijeme. Za najbolji ugođaj potreban brz (responsivan) telefon, jer je brzina odziva ekrana nešto sporija na slabijim telefonima, pa vam to može ograničiti brzinu refleksa u ovoj igri.

google play button
Don’t Tap The White Tile

10. QuickPic

QuickPic

Najbolja alternativna galerija za Android telefone. Jednostavna i brza, sa lijepim korisničkim interfejsom, kojeg možete i podesiti po želji. Može otvarati i popularne formate video klipova, sve to u aplikaciji manjoj od 1MB.

google play button
QuickPic

11. Twitch

Twitch

Aplikacija za streamanje najpopularnijih igara današnjice i to ne samo sa PC, već i sa game boy, nintendo i ostalih popularnih konzola. Nedavno kupljen od strane Google-a, što samo po sebi dovoljno govori o njenoj popularnosti i kvalitetu.

google play button
Twitch

12. Adobe Reader

Acrobat Reader

Najpopularniji preglednik pdf datoteka, vrlo brz i ugodan za korištenje na Android telefonima, za razliku od desktop aplikacije od koje ima i boljih riješenja.

google play button
Adobe Reader

13. Hill Climb Racing

Hill+Climb+Racing+APK+Android

Vrlo zarazna igra u kojoj napredujete sve više što duže igrate. Radi na principu skupljanja novčića i nadograđivanja različitih vozila da bi u narednoj utrci imali veće šanse za boljim rezultatom.

google play button
Hill Climb Racing

14. CM Browser – Fast & Secure

cm browser

Pretraživač koji se nedavno pojavio u google trgovini, plijeni svojom jednostavnošći i korisnim opcijama. Jedini nedostatak koji je autor pronašao je nešto lošije ponašanje sa slabijom konekcijom u odnosu na Chrome.

google play button
CM Browser

15. 2 Player Reactor (Multiplayer)

2 player reactor

Vrlo zanimljiva igra koju igrate u paru i takmičite se što u znanju, što u brzini refleksa. Zarazno, s tim da je jedina mana to što postane repetitivno nakon nekog vremena.

google play button
2 Player Reactor

Autor teksta je gostujući novinar Adnan Efendić