Home Igre 4 besplatne igre za ubijanje dosade

4 besplatne igre za ubijanje dosade

Svi smo se sigurno našli u situaciji kada između dvije obaveze imamo malo vremena “za ubiti”. Kako je mobilni telefon postao nešto što je stalno uz nas, tako većina provede to “viška” vrijeme surfajući internetom bez nekog konkretnog cilja ili igrajući neke jednostavne igre koje zahtijevaju malo do nimalo vremena, a odlične su za ubijanje dosade. Zato smo odlučili da sastavimo spisak od 5 igara za ubijanje vremena koje će vam se sigurno svidjeti. Bilo da je u pitanju čekanje u čekaonici kod ljekara, ili pak čekanje gradskog prevoza na stanici, ove igre će vas sigurno zabaviti i ubiti vašu dosadu.

22 seconds

Od kompanije KetchApp, razvojnog programera popularnih igara poput Stick Hero ili Stack, dolazi još jedna aplikacija po imenu 22 seconds. Naime, igra je sasvim jednostavna – u vremenskom roku od 22 sekunde potrebno je “progurati” lopticu kroz tunel do što veće visine. Naravno, ne bi bilo zanimljivo da je put čist i tunel potpuno ravan – tu su naravno dinamične prepreke koje je potrebno izbjeći.
Aplikacija je besplatna za preuzimanje, no dolazi sa reklamama – kako statičnim, tako i pop-up (iskačućim).

VOI

Ako ne volite razmišljati nego samo želite ubiti vrijeme, ovo nije igra za vas. Naime, VOI je igra u kojoj slažete i preklapate kvadrate i trokutiće kako bi replicirali figuru na ekranu. Igra je minimalističkog dizajna, besplatna je za preuzimanje iako dolazi sa povremenim reklamama.

BBTAN

BBTAN je zarazna igra u kojoj ispaljujete loptice i razbijate cigle koje je sve spuštaju. Cilj je da razbijete sve cigle prije nego one dođu do dna. Dobra stvar jeste to što ovu igru možete igrati jednostavno ispaljujući loptice bez mnogo razmišljanja, ali i skoncentrisati se na igru i namještati uglove ispaljivanja tako da oni razbiju što više cigli.
Igra je besplatna za preuzimanje, a dolazi sa povremenim reklamama.

Hocus

Još jedna igra koja zahtijeva malo razmišljanja, ali i koncentracije s obzirom da se radi o igri sa optičkim iluzijama. Naime, vaš zadatak je da crvenu kockicu upravljate po trodimenzionalnom poligonu do označenog mjesta. Poligon je, kao što je već spomenuto, optička iluzija i lako može zbuniti nekoga ko nije skoncentrisan na igru.
Igra je besplatna za preuzimanje i ne dolazi sa ama baš nikakvim reklamama što je jako zanimljivo vidjeti u doba kada se na besplatnim aplikacijama zarađuje većinski od reklama.