Home Igre 5 najboljih strateških igara za Android

5 najboljih strateških igara za Android

1199
0
SHARE

Clash Royale

Od razvojnih programera igrice Clash of Clans dolazi još jedna sjajna igra po imenu Clash Royale u kojoj se borite protiv drugih igrača u bitkama baziranim na igranju karata, te pokušavate uništiti neprijateljev kraljevski toranj istovremeno pokušavajući odbraniti svoj.

Da biste bili uspješni u ovoj igri, morat ćete naučiti pozitivne i negativne strane svih karata, te iste strateški koristiti u toku bitke. Ukoliko napravite jedan pogrešan korak i odigrate jednu pogrešnu kartu, i možete izgubiti bitku. Zbog toga igrajte jako pametno i budite strpljivi.

Što duže igrate igru i sto više trofeja sakupite, otključavate više karata. Kupovine unutar aplikacije mogu ubrzati taj proces, a igra je sama po sebi besplatna za preuzimanje, te je dostupna na linku ispod.

Plague Inc.

Plague Inc. je simulacija globalnog širenja virusa. Počevši od obične prehlade, igrači kroz igru razvijaju virus dodajući mu nove načine prenošenja, nove simptome i nove otpornosti. Osim toga, kroz igru igrači otključavaju razne nove vrste virusa koje mogu koristiti za razvoj novih globalnih bolesti.

Igra je besplatna za preuzimanje, a kupovinama unutar aplikacije možete se riješiti reklama i otključati opciju ubrzavanja igre.

Hearthstone

Heartstone je besplatna igra zasnovana na igranju kartama, u kojoj svaki igrač koristi karte čudovišta i čarolija baziranih na Warcraft univerzumu u cilju eliminiranja protivnika u online bitkama. Svaki od devet heroja koliko ih je dostupno u igri ima vlastitu specijalnu mogućnost, te set karti specifičnih za njega.

Ova igra je bez sumnje najbolja besplatna igra sa kartama, a preuzeti je možete sa linka ispod.

Plants Vs. Zombies 2

Plants vs. Zombies je s razlogom poštovana franžisa mobilnih igara.

Bizarna činjenica da svoje dvorište od horde zombija odbranjujete suncokretima i grašcima (bukvalno oružjima baziranim na grašku) je definitivno jedan od razloga, međutim ova igra zahtijeva i mnogo taktičkog razmišljanja u smislu odabira biljaka/oružja za odbranu, te postavljanja istih na borbeno polje. Zombiji kroz igru postaju pametniji i izazivaju vaše brze reakcije, pto čini ovu igru zanimljivijom iz trenutka u trenutak.

Star Command

Ova igra je strateška sci-fi igrica u retro stilu, u kojoj igrač komandira svemirskim brodom koji izgleda kao da je upravo izvučen iz Star Trek filma. Igrač bira posadu tog broda, kontroliše unapređenja i kreće u intergalaktičke avanture koje uglavnom završavaju bitkom sa grotesknim vanzemaljskim bićima. Vremenom posada broda unapređuje svoje vještine, što im omogućava bolje upravljanje brodom i bolje snalaženje u raznim situacijama u kojim se nađu.

Igra košta 2.99 američkih dolara, a dostupna je za preuzimanje sa linka ispod.

(androidcentral)