Home Aplikacije 6 novih Android aplikacija koje vrijedi isprobati

6 novih Android aplikacija koje vrijedi isprobati

371
0
SHARE

Svaki vlasnik Android telefona na svom uređaju ima milion aplikacija koje koristi u različite svrhe. Ponekada neke od tih aplikacija ne obavljaju svoj posao baš najbolje, ili je nemoguće pronaći aplikaciju baš za ono što nam treba. Zbog toga vam mi danas donosimo šest novih aplikacija koje definitivno vrijedi isprobati.

PhotoScan by Google Photos

Ovo je još jedna Google-ova aplikacija praktična za svakodnevnu upotrebu, a riječ je o aplikaciji koja dozvoljava skeniranje izrađenih fotografija pomoću kamere na vašem pametnom telefonu. Aplikacija zaobilazi sve probleme koji se javljaju pri korištenju ugrađene aplikacije kamere na uređaju, poput nepoželjnih odsjaja, i pruža jako zadovoljavajuć rezultat.

Adobe Photoshop Sketch

Još jedna Photoshop aplikacija, pomisliti ćete. No, ova se izdvaja iz mase po tome što omogućava upotrebu raznih vrsta olovaka i četki, te drugih alata za uređivanje fotografija koje se ne mogu pronaći u drugim aplikacijama ovog tipa. Iako je crtanje na mobilnim uređajima poprilično teško, vjerujemo da će korisnici tableta biti poprilično zadovoljni ovom aplikacijom.

Fingerprint Gestures

Ukoliko vaš mobilni uređaj ne posjeduje senzor za otisak prsta, možete odmah preći na sljedeću aplikaciju na ovom spisku. No, ukoliko posjeduje, ovu aplikaciju smatrat ćete izuzetno korisnom. Naime, kako mnogi proizvođači mobilnih telefona (isključujući Google i Huawei) ne dozvoljavaju mnogo opcija za uređivanje radnji koje se mogu izvršiti pomoću senzora za otisak prsta, javila se potreba za aplikacijom kao što je Fingerprint Gestures.

Naime, pomoću ove aplikacije moguće je dodijeliti mnoge dodatne opcije senzoru za otisak prsta na vašem uređaju. Naprimjer, možete namjestiti da pri dvostrukom dodiru uređaj otvara određenu aplikaciju, i slično. Definitivno vrijedi isprobati.

Pepo

Pepo je aplikacija posvećena komunikaciji koja je predstavljena tek nedavno, tako da je još u razvoju. U pitanju je društvena mreža poput svih drugih, međutim tu je i nekoliko stvari po čemu je Pepo poseban. U pitanju je mogućnost komentarisanja raznih tema koje su izlistane na početnom zaslonu aplikacije. Tu je i opcija tajnih razgovora, a sama društvena preža je bazirana na Twitteru, Instagramu i Slacku, što znači da možete pratiti određene osobe, kao i one vas.

Ivy

Kratko i jasno, Ivy je sidebar launcher, što znači da vam omogućava pristup omiljenim aplikacijama iz bilo koje aplikacije. Jednostavno kliznite meni bar sa desne strane, i pristupite vašim aplikacijama i kontaktima na jako brz i jednostavan način.

SnapNotes

Ova aplikacija je namjenjena prvenstveno studentima, no može poslužiti svima koji ne mogu pratiti predavača na sastanku ili određenom predavanju, te istovremeno hvatati bilješke. Aplikacija omogućava organizaciju bilješki na osnovu rasporeda korisnika, te izvoz istih u PDF formatu ukoliko je potrebno.

(androidpit)