Home Android Aplikacije Adobe će od korisnika tražiti da izbrišu Flash sa svojih uređaja

Adobe će od korisnika tražiti da izbrišu Flash sa svojih uređaja

Već izvesno vreme je poznato da će Adobe prestati da podržava Flash do kraja 2020. godine, a sada su se pojavile informacije o tome koliko će kompanija agresivno sprovoditi ovaj plan. Prema navodima, Adobe će kasnije tokom godine od korisnika tražiti da izbrišu Flash sa svojih uređaja.

Samo jedan Android telefon mežu najpopularnijim premium uređajima s početka 2020. godine

Pored toga što više neće nuditi mogućnost preuzimanja Flash-a, kompanija takođe upozorava korisnike da će blokirati puštanje bilo kakvog Flash sadržaja u plejeru od 2021. godine. Flash je poznat po tome da predstavlja noćnu moru kada je sigurnost u pitanju. Naravno, bez zvanične podrške napadači bi bili još više ohrabreni da iskoriste ranjivosti platforme.

Facebook sprema svoje mape

Novi pristup kompanije Adobe, u kojem se sada veoma jasno i oštro stavlja do znanja da više neće biti moguće korišćenje softvera i korisnici se mesecima unapred obeshrabruju da ga koriste, dosta je drugačiji od pristupa koji je kompanija imala pre desetak godina. Adobe je svojevremeno sugerisao da Apple nameće restrikcije na webu time što zahteva da iPhone i iPad uređaji koriste HTML5 za “rich web” sadržaj umesto Flash-a. Međutim, sada čak i Adobe smatra da je Flash nepotreban teret koji je potrebno odbaciti.

(benchmark)