Home Ostalo Analitičari smatraju da će Huawei preći na Snapdragon čipsete

Analitičari smatraju da će Huawei preći na Snapdragon čipsete

I dok stanje u američko-kineskom trgovačkom ratu ostaje nepromjenjeno, a Huaweiju se komplikuje situacija s nabavom procesora, analitičar KeyBanc iz kompanije Capital Markets  predviđa da bi upravo jedna američka kompanija mogla Huawei obskrbljivati procesorima sljedeće godine.

Analitičar John Vinh tvrdi da će američki Qualcomm biti dobavljač procesora za Huawei P50 i Mate 50 seriju sljedeće godine. Huawei flagshipi u 2021. godine, prema analitičaru, trebali bi koristiti Snapdragon 5G procesore. Da bi se to ostvarilo, Qualcomm bi se trebao prijaviti za licencu američkoj administraciji koja bi tu licencu trebala odobriti, prema mišljenju analitičara. S obzirom da prema novim pravilima i proizvodi u čijoj proizvodnji sudjeluje američka oprema spadaju pod režim sankcija, realna je mogućnost da Huawei u skorije vrijeme neće moći naručivati Kirin procesora od tajvanskog TSMC-a. Taj tehnološki hendikep, koji bi se mogao prevazići tako da neka kineska kompanija usavrši 5nm (i manje) proizvodne procese, trebao bi Huawei dovesti u Qualcommove ruke, što bi administracija SAD-a odobrila, barem po mišljenju spomenutog analitičara.

Koliko je ova situacije realna, ostaje za vidjeti. U SAD-u su izbori krajem godine, tako da je moguće da dođe do promjena unutar smjera administracije, ali američka vanjska politika više, manje je konstantna, tako da je de-eskalaciju trgovačkog sukoba teško očekivati.

Znate li da Balkan Android možete pratiti i putem Vibera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(mobhr)