Home Aplikacije Android verzija Google Photos aplikacije dobija nove opcije

Android verzija Google Photos aplikacije dobija nove opcije

David Lieb, vođa Google Photos projekta je na Twitteru otkrio šta nas to u budućnosti očekuje od popularnog servisa. On je u odgovorima na povratne informacije korisnika otkrio i novine koje stižu u Google Photos za Android.

Prva među njima je ručno tagovanje lica. Trenutno nije moguće izabrati fotografiju i povezati je sa licem ukoliko aplikacija ranije nije prepoznavala to lice. Ovo će se promeniti u budućnosti.

Mobilna aplikacija će dobiti parametre pretrage za nedavno ubačene fotografije, što je prethodno bilo dostupno samo na vebu. Ovo će korisnicima omogućiti da lako vide i obrađuju fotografije koje su ubacili, čak i ako su to učinili pre više godina.

Obrada vremenskih oznaka (timestamp) takođe stiže na Android aplikaciju. Deljenje fotografija ljubimaca stiže u partnerske biblioteke, tako da će vlasnici ljubimaca moći da od Google Photos zatraže da servis pošalje sve fotografije ljubimaca njihovim partnerima.

Takođe, u nekom trenutku će biti moguće brisanje fotografija iz biblioteke tokom pregleda albuma, kao i favorizovanje stvari u deljenim albumima (zajedno uz lajkovanje).

(benchmark)