Home Apple iOS Apple bi mogao predstaviti 4 nova iPhone uređaja ove godine

Apple bi mogao predstaviti 4 nova iPhone uređaja ove godine

662
0
SHARE

Ne znamo kakvo će tačno biti ljeto, iako nam predviđaju “pakao na zemlji” kada je u pitanju vremenska prognoza za naš dio planete, ali jesen bi mogla biti izuzetno vruća.

Barem kada su u pitanju fanovi Applea, odnosno konkretnije iPhone pametnog telefona. Septembar je rezervisan, kao i svake godine, za veliki Appleov event na kojem predstavljaju svoje nove modele, a ova će godina, sada više nema nikakvih sumnji, biti posebna po mnogočemu. Navršava se deset godina otkako je pokojni Steve Jobs predstavio prvi iPhone, zato su u Appleu, sasvim logično, odlučili konačno na tržište izbaciti pametni telefon koji će biti dostojan desete godišnjice jednog od najpoznatijih uređaja u istoriji tehnologije.

Ako je suditi po sve češćim objavama širom interneta, novi iPhone (8, 10 ili kako će se već zvati) doista bi mogao opravdati iščekivanje i očekivanja, a nova objava Stevea Hemmerstoffera, poznatijeg kao OnLeaks, prema pisanju Forbesa, više je nego relevantna jer je OnLeaks jedan od najpouzdanijih izvora kada su u pitanju predviđanja izgleda i performansi raznih uređaja.

OnLeaks je tako objavio novi “render” novog iPhonea, na osnovu dostupnih mu “insajderskih” informacija, u saradnji s MySmartPrice. I sada gotovo pa i nema sumnji da će novi model Appleovog smartphonea imati ekran “od ivice do ivice”, kućište obloženo staklom, stiže bez fizičkog “Home” dugmeta i ima vertikalno pozicioniranu dvostruku zadnju kameru. Ne vidi se ni senzor otisaka prstiju, koji će, što predviđaju gotovo svi koji se bave “gledanjem u kristalnu Appleovu kuglu”, biti integrisan direktno u ekran, čak i pod uslovom da to znači nešto kasniju isporuku uređaja.

Vijestima iz Applea, vezano uz njihove pametne telefone, tu nije kraj jer se ove godine očekuje i predstavljanje novog, vrlo uspješnog modela iPhone SE. Trebao bi se zvati iPhone SE 2 ili iPhone SE Series 2 (kao u slučaju Apple Watcha) ali to je zapravo manje bitno. Još krajem prošle godine je jedan od najcjenjenijih analitičara koji prate Apple, Ming Chi-Kuo najavio kako će se druga generacija iPhone SE modela pojaviti na tržištu u drugoj polovini 2017. tako su i ova najnovija predviđanja na istom putu.

Ako je tačno sve što se najavljuje, onda bismo ove godine mogli svjedočiti predstavljanju čak četiri nova modela iPhone uređaja. Novom iPhone 8 (ako će se tako zvati), značajno poboljšanim modelima iPhone 7S i iPhone 7S Plus, te novom modelu iPhone SE 2.

(zimo)