Home Apple iOS Apple bi na ovogodišnji iPhone mogao ugraditi napredni 3D senzor poput LIDAR-a

Apple bi na ovogodišnji iPhone mogao ugraditi napredni 3D senzor poput LIDAR-a

Ovih dana nije retkost da viđamo telefona se ToF (time-of-flight) kamerama. Sada, prema novim izveštajima, izvori bliski Apple-u sugerišu da će kompanija predstaviti novu “world facing” 3D kameru na bar jednom od svojih iPhone modela iz naredne generacije baš kao što je novi iPad Pro dobio LiDAR.

Prema izveštaju Fast Company, Apple na ovom rešenju radi već nekoliko godina, a kompanija će izgleda ove godine biti spremna da ga objavi. Izveštaj upozorava da bi Apple mogao i otkazati planove, ali u ovom trenutku postoje planovi da 3D kamera bude deo iPhone 2020 dizajna.

Apple predstavio nove iPad Pro modele sa LiDAR senzorom i tastaturama koje podržavaju touchpad

Ova 3D kamera će imati laser, senzor i softver koji su dizajnirani da bolje vide svet preko objektiva. Laser će pomoći kod merenja distance između telefona i objekta ispred njega, što će poboljšati iskustvo uvećane realnosti kod aplikacija.

Apple ne krije da je zainteresovan za razvoj na polju uvećane realnosti, a neke glasine sugerišu da kompanija sprema i kacigu za uvećanu realnost koja bi se mogla pojaviti kasnije tokom godine.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(benchmark)