Home Apple iOS Apple bi ove godine mogao objaviti i iPad Pro sa mini LED...

Apple bi ove godine mogao objaviti i iPad Pro sa mini LED ekranom

Apple je pre nekoliko dana predstavio svoje nove iPad Pro tablete, koji stižu sa nadograđenim procesorima, više RAM-a, dodatnom kamerom i LiDAR skenerom. Međutim, kompanija tokom 2020. godine možda planira objavu još jednog iPad Pro modela.

Prema izveštajima, kasnije tokom godine bi Apple mogao predstaviti iPad Pro koji zadržava 12.9-inčni displej, ali bi mogao implementirati mini LED tehnologiju displeja. U poređenju sa ovim, aktuelna iPad linija koristi LCD ekrane.

S obzirom na to da kompanijina iPhone linija sada koristi OLED ekrane, ima smisla da se i tablet linija prebaci na LED tehnologiju displeja. Analitičar Ming-Chi Kuo je ranije takođe sugerisao da će Apple tokom ove godine objaviti iPad Pro iz višeg segmenta, koji implementira mini LED displej.

Za sada nije poznato koje bi još izmene mogao dobiti naredni iPad Pro, ali bi se tablet mogao oslanjati i na novi čipset (najnoviji modeli koriste A12Z čip).

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(benchmark)