Home Apple iOS Apple bi uskoro mogao ugasiti iTunes aplikaciju

Apple bi uskoro mogao ugasiti iTunes aplikaciju

Iako Bloomberg u zadnje vrijeme ne važi kao baš vjerodostojan izvor, danas prenosi glasine u koje bismo čak mogli povjerovati, s obzirom da se taj trenutak čekao godinama. Prema njihovim izvorima, Apple bi nakon WWDC-a, godišnje konferencije koja se održava sljedeće sedmice, napokon trebao ugasiti iTunes.

Ovaj pretpotopni servis odavno je nadživio sam sebe, a na životu se održava isključivo zahvaljujući Appleovim aparatima. U doba kad je lansiran bio je dobra stvar za objedinjavanje multimedije, ali korisnici su u međuvremenu prešli na alternativne i samostalne Appleove aplikacije koje su jednostavnije za upotrebu.

Najveće traume s iTunes servisom doživljavali su korisnici iPhonea u kombinaciji s Windows računarima. S obzirom da je aplikacija za ovaj OS bila puna propusta i grešaka, jedno je vrijeme kružila teorija zavjere da je Apple namjerno učinio lošom kako bi što više korisnika natjerao na migraciju na Mac.

Bilo kako bilo, iTunes je vrijeme davno pregazilo, tako da će ovaj Appleov potez zapravo biti samo simboličan. S druge strane, na predstojećem WWDC-u, osim inicijalnog upoznavanja s iOS-om 13, možemo očekivati i druga softverska rješenja po pitanju povezivanja, kao i novu verziju macOS-a.

(mobhr)