Home Apple iOS Apple će iOS 12 objaviti 17. septembra, macOS Mojave stiže nedelju dana...

Apple će iOS 12 objaviti 17. septembra, macOS Mojave stiže nedelju dana kasnije

Tokom svog specijalnog događaja na kojem je predstavio nove iPhone uređaje, Apple je najavio datume objave svojih softverskih paketa za mobilne i desktop uređaje: iOS 12 i macOS Mojave.

Objavljeno je da iOS 12 stiže 17. septembra. Apple trenutno developerima isporučuje Golden Master build za iOS 12, kao i korisnicima koji su se uključili u Public Beta program. Ovo će verovatno biti finalni build, pre nego što operativni sistem bude dostupan svima za nekoliko dana.

Oni koji žele odmah da isprobaju iOS 12 i ne mogu da čekaju 17. septembar, mogu se prijaviti za Public Beta Program i izvršiti nadogradnju na Golden Master build.

Takođe, sada je poznat datum objave za macOS Mojave operativni sistem, a to je 24. septembar.

Mojave donosi tamni mod, više opcija za organizovanje korisničkih fajlova, a donosi i više iOS aplikacija na desktop. Mac App Store dobija redizajn; stižu Microsoft Office 365 i Adobe Lightroom CC, kao i iOS aplikacije Apple News, Voice Memos, Home i Stocks.

Aple će omogućiti blokiranje društvenih mreža, kao što je Facebook, kako ne bi pratile korisnike onlajn, kada koriste “like” tastere.

(benchmark)