Home Apple iOS Apple danas predstavlja nove uređaje, evo šta nas očekuje

Apple danas predstavlja nove uređaje, evo šta nas očekuje

Apple je za danas najavio predstavljanje novih uređaja. Iako u skladu sa dosadašnjom tredicijom, nisu naveli šta predstavljaju, ovo su uređaji koji se očekuju.

iPhone6

Očekuje se da Apple napokon predstavi iPhone pristojnih dimenzija ekrana, odnosno po informacijama koje su do sada procurile očekuje se ekran od 4.7 inča prekriven safirnim staklom koje je mnogo otpornije na ogrebotine nego Gorilla Glass. Takođe očekuje se da iPhone6 stiže sa NFC mogućnostima, te da predstavi sistem mobilnog plaćanja od kojeg se očekuje da ga korisnici objeručke prihvate.

Takođe očekuje se da Apple predstavi i veći iPhone sa ekranom od 5.5 inča, odnosno uređaj u klasi phableta. Ali o ovom uređaju nema konkretnijih dokaza.

iphone6 glass

 

iWatch

Proizvođači misle da su pametni satovi novi hit uređaj. Ali sudeći po dosadašnjem (ne)interesovanju za iste, korisnici ne dijele njihovo mišljenje. Jedan od razloga je autonomija baterije koje iznosi 1 dan. Očekuje se da i Apple takođe podlegne trenudu i predstavi iWatch, a od glasina za isti se navodi bežično punjenje i cijena od 400 dolara.

iwatch

 

iPad

Apple ima iPad veličine 9.7 inča, te iPad mini od 7.9 inča. Očekuje se da se ovom dvojcu pridruži i iPad veličine 12.9 inča ali sve te glasine su na nivou špekulacija.

12_9_ipad_ipad_4_mini_light

 iOS8

Novi Apple uređaji, novi iOS. Napokon bi Apple trebao implementirati widgete, ali ne kakve smo navikli na Androidu, nego će widgeti biti u traci sa obavještenjima, implementacija funkcija praćenja zdravlja korisnika, upravljanje pametnom kućnom elektronikm, itd. Dizajnerski se ne očekuju promjene te bi vizuelno trebao izgledati kao iOS7.

ios8-screenshot