Home Apple iOS Apple investirao 200 miliona dolara u Japan Display

Apple investirao 200 miliona dolara u Japan Display

Apple je kompletirao svoju investiciju u Japan Display (JDI), u vrednosti od 200 miliona dolara, koja će japanskoj kompaniji omogućiti da kupuje opremu.

Japan Display je do sada od kompanije Apple pozajmio 1,5 milijardi dolara, a otplatio je oko 700 miliona. Uz ostatak od 800 miliona i novih 200 miliona investicije, Japan Display sada Apple-u duguje milijardu dolara.

JDI je jedan od Apple-ovih vodećih proizvođača LCD panela, a kompaniji je sada povereno da Apple snabdeva OLED panelima za Apple Watch pametni sat.

Apple je investirao u JDI kako bi poboljšao kompanijina proizvodna postrojenja i omogućio veću proizvodnju OLED-a koji će biti implementirani na iPhone modele, ali se ovo još nije materijalizovalo.

Apple se umesto toga okrenuo Samsungu kao glavnom dobavljaču OLED panela, kao i kompaniji LG kao sekundarnom dobavljaču (takođe se razmatra i BOE kao zamena za LG).

Znate li da nas možete pratiti i putem Viber grupa, Facebook stranica, Instagram profila, YouTube kanala ili Discord servera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(benchamark)