Home Apple iOS Apple iPhone SE2 će imati dizajn iPhone 8 telefona

Apple iPhone SE2 će imati dizajn iPhone 8 telefona

Apple možda radi na manjoj i jeftinijoj verziji iPhone 11 telefona za 2020. godinu. Analitičar Ming-Chi Kuo, koji je poznat po svojim predviđanjima i prognozama dešavanja u Apple ekosistemu, očekuje da će kompanija iz Kupertina objaviti takozvani iPhone SE2 početkom naredne godine.

Telefon bi trebalo da ima A13 čipset, 3GB LPDDR4X memorije, a sve to u iPhone 8 formatu. Kuo sugeriše i da će iPhone SE2 zadržati 4.7-inčni ekran koji ima iPhone 8.

Naravno, iPhone SE2 će sigurno biti jeftiniji nego iPhone 11. Svojevremeno je iPhone SE bio prodavan po ceni od 399 dolara, a ukoliko bi se SE2 pojavio po istoj ceni bio bi 50 dolara jeftiniji od iPhone 8 modela.

Kako bi se zadržala jeftinija cena, kamere ovog modela neće biti na nivou onoga što nudi iPhone 11 linija, a zadržao bi i Home dugme sa iPhone 8 modela umesto prelaska na all-display format uz Face ID.

Apple je objavio iPhone SE u martu 2016. godine i sličan period objave se očekuje i za iPhone SE2, a Kuo veruje da će se telefon pojaviti tokom prvog tromesečja naredne godine.

(benchmark)