Home Apple iOS Apple nadogradio Airpods slušalice sa novim H1 čipom

Apple nadogradio Airpods slušalice sa novim H1 čipom

Ovo je treća Appleova objava novog hardvera koji se pušta u prodaju ove godine bez velikih prethodnih najava. Prvo su u osvježili liniju iPada s dva nova modela, zatim su  (iako ne baš impresivno) nadogradili i liniju all-in-one računara iMac, da bi danas u webshop dodali novu verziju bežičnih slušalica Airpods.

Naredni iPhone navodno donosi reverzibilno bežično punjenje i brzi punjač u prodajnom pakovanju

Novi Airpods slušalice pokretane su novim H1 čipom. Korisnicima bi trebale pružiti i do 50% više vremena provedenog u telefoniranju i aktiviranje virtualne asistentice Siri bez dodira, a možda i najočekivaniji dodatak ovim slušalicama je kućište koje im omogućava bežično punjenje. Osim veće autonomije H1 čip će skratiti vrijeme povezivanja slušalica i lakše prebacivanje s jednog uređaja na drugi, a mogućnosti mijenjanja pjesama, ostvarivanja poziva i zadavanje drugih naredbi ostvarivat će se jednostavnom glasovnom naredbom “Hey Siri”.

Nove slušalice Airpods koštat će u osnovnoj verziji 159 dolara, a oni koji se odluče za verziju s mogućnošću bežičnog punjenja to zadovoljstvo platiće 199 dolara. U prodaju je pušteno i samostalno kućište za bežično punjenje postojećih Airpodsa po cijeni od 79 dolara (sve cijene vrijede za tržište SAD-a).

Sad čekamo što će Apple od “sporednih” proizvoda još nadograditi. Kao kandidati spominju se iPod Touch, sasvim novi AirPower punjač, a nije isključeno i da će se pojaviti neke nove verzije Apple Watcha ili HomePod zvučnika.

(bug)