Home Apple iOS Apple navodno planira iPhone 2021. bez priključka za punjenje putem kabla

Apple navodno planira iPhone 2021. bez priključka za punjenje putem kabla

Nedugo nakon što su analitičari JP Morgana u svom izvještaju predvidjeli Appleovu promjenu strategije, koja podrazumijeva šestomjesečni ciklus izbacivanja novih modela, s njom se složio i Ming-Chi Kuo, poznati prorok Appleovih poslovnih poteza.

Njegova predviđanja sada sežu i korak dalje, budući da je navodno došao do informacija kako će Apple iz iPhone za 2021. godinu napokon izbaciti sada već zastarjeli Lightning priključak U međuvremenu se špekulisalo kako bi Apple i u iPhone mogao ugraditi USB-C priključak kojeg inače koristi na Mac i novim iPad uređajima, te tako vlastiti eko-sistem dovesti u red.

Međutim, ako je vjerovati Kuoovim proročanstvima, iPhone iz 2021. godine bi mogao u potpunosti izbaciti sve priključke, te korisnicima ponuditi potpuno bežično iskustvo.

To znači da bi se barem jedan od četiri iPhone za 2021. (vjerojatno najskuplji model) s drugim uređajima (računar, slušalice, satovi…) trebao povezivati isključivo bežično, ali isto tako i puniti. To drugo će svakako iziskivati napredniju tehnologiju bežičnog (indukcijskog) punjenja, jer će u suprotnom brzina biti vraćena nekoliko godina unazad.

Koliko je Kuo u pravu, vrijeme će pokazati.

(mobhr)