Home Apple iOS Apple navodno planira predstaviti AirPods Pro Lite slušalice

Apple navodno planira predstaviti AirPods Pro Lite slušalice

Apple bi, uz nedavno predstavljeni najjeftiniji novi iPhone SE 2020, uskoro mogao u prodaju pustiti i jeftiniju verziju bežičnih slušalica AirPods Pro, navodno uz “Lite” dodatak imenu.

Jon Prosser, tehnološki analitičar i YouTuber s reputacijom pouzdanog leakera informacija vezanih uz Appleove proizvode, ovog je vikenda u javnost izišao s novom informacijom koja se tiče bežičnih slušalica AirPods. Prema njemu, Apple je još na otkazanom eventu 31. marta trebao, zajedno s iPhoneom SE, predstaviti i jeftiniju verziju AirPods Pro slušalica. Kako te konferencije za javnost nije bilo, iPhone SE pojavio se u prodaji bez prethodnih najava, što bi se sljedećeg mjeseca moglo ponoviti i sa slušalicama.

Novi dodatak liniji true wireless stereo slušalica AirPods trebala bi biti njihova verzija AirPods Pro Lite (ili nekog sličnog naziva). O ovim se slušalicama u medijima špekuliše već neko vrijeme. Šuškanja kažu da će se novi model cijenom smjestiti između standardnih AirPods 2 te najnovijih AirPods Pro slušalica, odnosno da će koštati između 159 i 249 dolara.

Za sada nije poznato koje bi funkcionalnosti Apple mogao izbaciti iz postojećih AirPods Pro kako bi ih učinio jeftinijima u “Lite” varijanti. Jedna od mogućnosti jest da će zadržati isti oblik ali ukinuti aktivno poništavanje buke (noise cancellation) i tako im omogućiti nižu prodajnu cijenu.

Prema Prosseru, nove slušalice već su spremne za lansiranje, a čeka se samo dan kada će ih Apple pustiti u prodaju. Uz  njih Apple bi mogao prikazati i osvježeni MacBook Pro. Nastave li se uslovi izolacije i karantene u SAD-u i tokom maja, za očekivati je da će i ovi proizvodi biti predstavljeni samo na webu uz popratno saopštenje iz Apple.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(benchmark)