Home Apple iOS Apple objavio kako je u upotrebi 900 miliona iPhone uređaja širom svijeta

Apple objavio kako je u upotrebi 900 miliona iPhone uređaja širom svijeta

Kao deo sastanka, na kojem se govorilo o prihodima kompanije, Luca Maestri – finansijski direktor Apple-a je istakao da kompanija ima instaliranu bazu od 900 miliona iPhone-a. Ovo je prvi put kada je kompanija otkrila tu statistiku. Apple nije razjasnio definiciju tog pojma, ali je dodao da je na kraju 2018. godine bilo 1,4 milijarde aktivnih iOS uređaja.

Maestri je istakao da je kompanija nameravala da konstantno objavljuje detalje i o iPhone bazi ali i ukupnom Apple ekosistemu. On nije izneo konkretne rezultate za pojedinačne modele, ali je potvrdio da je iPhone XR najpopularniji model, a slede ga iPhone XS Max i regularni iPhone XS.

Objava ovih podataka služi tome da se naglasi da baza iPhone-a i dalje raste u stabilnom progresu. Takođe informacije pomažu da se investitorima pokaže koliko korisnika se pretplaćuje na Apple servise (preko 360 miliona onih koji plaćaju različite servise).

U suštini, Apple želi da kod investitora stvori drugačiju sliku i razmišljanje koje se neće svoditi samo na iPhone prodaju na tromesečnoj bazi već na širem osnovu. Ovo bi trebalo da uključi i smanjenje cena uređaja na globalnom nivou.

(benchmark)