Home Apple iOS Apple odavno odustao od predstavljanja TV uređaja

Apple odavno odustao od predstavljanja TV uređaja

Nakon smrti Stevea Jobsa brojni su mediji govorili kako je Appleov osnivač pripremao još jedan veliki projekt – pametni televizor koji bi imao inovativni način upravljanja i s kojim je želio u potpunosti promijeniti TV industriju.

Iste su informacije govorile kako je Cook nastavio s razvojem ovog proizvoda te su poznati analitičari koji prate Apple vjerovali kako iTV (kako je bilo jedno od mogućih imena ovog uređaja, s obzirom da Apple TV već postoji) možemo očekivati već tijekom 2013. pa su pomaknuli datum na 2014. da bi s vremenom sve manje pričali o TV-u, a fokus analitičara i novinara prebacio se na pametni sat Apple Watch. Ako je vjerovati posljednjim informacijama koje su objavili na Wall Street Journalu, Apple je od razvoja svog TV-a odustao još prije godinu dana te se u budućnosti namjeravaju orijentirati na poboljšanje postojećeg Apple TV-a (set top box uređaja) i razvoj TV servisa.

Umjesto toga, predstavit će novi Apple TV koji će se moći povezati sa svim televizorima i putem kojeg će korisnici moću pristupiti Appleovom TV servisu, a službene informacije o ovom proizvodu i novom servisu trebali bi saznati na skorašnjoj WWDC konferenciji koju će održati u San Franciscu. Ipak, neki poput poznatog investitora Carla Ichana i dalje vjeruju kako će Apple uskoro predstaviti televizor te smatra da 2016. možemo očekivati iTV, a 2020. godine Appleov električni automobil.

(zimo)