Home Apple iOS Apple patentirao napredniji čitač otiska u ekranu

Apple patentirao napredniji čitač otiska u ekranu

Već smo navikli da Apple često kasni s implementacijom trendova pokrenutih i nametnutih od strane drugih proizvođača, što zbog objektivne nemogućnosti, što zbog poricanja potrebe za takvim tehnološkim rješenjima. Ali vidjeli smo da na kraju ipak popusti i uvede novosti koje, istini za volju, često zna i poboljšati.

Najnoviji takav primjer mogli bi biti in-screen čitači otisaka prstiju koji će, ako je vjerovati patentnoj prijavi, biti ugrađeni u jednu od sljedećih generacija iPhonea. Međutim, ovaj patent otkriva puno više od očitavanja otisaka prstiju.

Ako je vjerovati patentnoj prijavi, nova Appleova tehnologija je u stanju očitavati i vitalne funkcije organizma poput krvnog pritiska i otkucaja srca, što do sada nije bilo moguće putem ekrana. Ukratko, svi oni senzori pomoću kojih telefoni i satovi danas očitavaju vaše bio funkcije, uskoro bi mogle biti dostupne putem ekrana. Appleov ekran budućnosti bi mogao prepoznavati čak i korisnikovo uho, kako bi uređaj odlučio hoće li dopustiti npr. javljanje na telefonski poziv.

Sve u svemu, nova Appleova tehnologija bi trebala dodatno unaprijediti funkcije ekrana, odnosno povećati njegove biometrijske mogućnosti, ali hoće li ovaj patent ikada zaživjeti u praksi, ostaje za vidjeti.

(mobhr)