Home Apple iOS Apple planira iPhone bez okvira oko ekrana

Apple planira iPhone bez okvira oko ekrana

Dolazeći Apple iPhone 6s i 6s Plus neće doneti drastične dizajnerske promene. Naprotiv, pretpostavka je da će novi modeli manje ili više odražavati postojeći dizajn iPhone 6 uređaja. Međutim, iPhone model za 2016. godinu bi mogao doneti bitniji redizajn.

Iako je još rano govoriti o modelu koji bi trebalo da vidimo na jesen naredne godine, već sada se pojavljuju informacije da bi glavna dizajnerska odlika iPhone 2016 modela mogao biti displej bez okvira. Patently Display upravo govori o ovome i ukazuje na to da bi Apple konačno mogao da odbaci korišćenje in-cell displej tehnologije.

Jedan od razloga ovakvog poteza kompanije iz Kupertina jesu brojna uska grla, koja kompaniju sprečavaju da dodaje nove funkcije i povećava rezoluciju svojih displeja. Rešenje za ovo bi mogla biti glass-on-glass ili on-cell glass tehnologija. Problem ovih tehnologija, za sada, jeste što donose previše debele displeje. Jedan od dobavljača, kompanija TPK, trenutno može da kreira ekrane debljine 8.5 mm, mada veruju da bi mogli da smanje debljinu i na 7.1 mm. Međutim, kako Apple želi da svoje telefone načini još tanjim, pomenuta debljina svakako nije ono što odgovara američkoj kompaniji. U svakom slučaju, obe pomenute tehnologije bi kompaniji Apple omogućile da kreira iPhone sa displejom bez okvira. Da li će se ovo i dogoditi, ostaje da se vidi.

(benchmark)