Home Apple iOS Apple predstavio osvježeni MacBook Pro 13 sa novom Magic tastaturom

Apple predstavio osvježeni MacBook Pro 13 sa novom Magic tastaturom

Apple je predstavio najnoviju osveženu verziju svog 13-inčnog MacBook Pro laptopa, koji stiže sa manjim izmenama hardvera i nadograđenom tastaturom.

Tastatura laptopa svakako predstavlja najveću izmenu. Apple je odbacio nepouzdane “butterfly” svičeve i implementirao je novi Magic Keyboard, kao kod ostalih svojih laptopova. Vraćeni su stari “scissor” svičevi, a ESC taster je sada fizički.

Osnovni skladišni prostor laptopa više nije 128GB i dupliran je na 256GB. Srećom, to nije uticalo na početnu cenu, pa laptop i dalje košta 1299 dolara za osnovnu verziju, ali uz stariji Intel CPU osme generacije.

Ukoliko želite najnoviji Intel čip 10. generacije, moraćete da doplatite dodatnih 500 dolara za osnovni model sa Core i5 procesorom, 512GB SSD-om i 16GB RAM-a 3733MHz LPDDR4X memorije. Skladište je moguće proširiti do 4TB.

MacBook Pro 13 nije doživeo dizajnerske izmene, a laptop će se u prodaji naći od danas.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(benchmark)