Home Apple iOS Apple protiv SIM kartica

Apple protiv SIM kartica

Zajedno sa novim Apple iPad uređajima, stigao je još jedan novitet iz Apple kuhinje. Univerzalne Apple SIM kartice.

Kada želite da koristite iPad koji imaju GSM modul i u koji idu SIM kartice, potrebno je da istu ubacite u iPad. Ako otputujete negdje ili želite da koristide drugog operatera, morate tu karticu vaditi, a staviti novu. Očigledno je kako Apple smatra da je to bespotrebno maltretiranje korisnika ili im slot za SIM karticu zauzima previše prostora i zajedno sa novi iPad uređajima koji imaju GMS modul stiže – Apple SIM kartica.

Odmah da napomenemo kako te kartice za sada podržavaju samo pojedine operatere u SAD i jednog operatera u Velikoj Britaniji. Kada sklopite ugovor sa operaterom, u meniju za podešavanje vašeg iPad-a izaberete koji je operater u pitanju i dodatna podešavanja te se vaša Apple SIM kartica prilagodi izabranom operateru.

Sama vijest nije toliko bitna, koliko je nagovještaj u kojem pravcu bi se razvoj budućih iPhone mogao kretati. iPhone 7 ili 8 bi vrlo lako mogao dolaziti bez slota za SIM karticu, odnosno sa integrisanom Apple SIM karticom u uređaju. Uz tu informaciju dolazi i pitanje – da li će Android proizvođači slijediti ovaj trend?