Home Apple iOS Apple radi na patentu koji će dozvoliti izradu MacBook računara iz jednodjelnog...

Apple radi na patentu koji će dozvoliti izradu MacBook računara iz jednodjelnog kućišta

Sajt AppleInsider je otkrio novi dizajn, koji je Apple prijavio, a sugeriše da kompanija iz Kupertina razmatra implementiranje savitljivih šarki u MacBook.

Kako je vidljivo na fotografijama, Apple razmatra ideju proizvodnje laptopa koji se može kreirati iz jednog dela materijala, naspram aktuelnog dizajna MacBookova koji se sastoji od različitih delova materijala.

Prema navodu iz opisa patenta: “Personalni računar se sastoji od jednodelnog kućišta, a uključuje savitljivi deo koji može imati zakrivljenje koje je fluidno. Jednodelno kućište uključuje deo koji može da sadrži ekran pogodan za predstavljanje vizuelnog sadržaja, i drugi dio koji može da sadrži uređaj za unos i prihvatanje akcija za unos”.

Patent takođe sugeriše da bi primenom ovakvog dizajna bilo moguće implementirati i fleksibilni displej koji se širi i preko šarki. Za sada nije poznato da li Apple planira da rešenje iz patenta implementira u konkretan komercijalni proizvod.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(benchmark)