Home Apple iOS Apple razvija mogućnost punjenja baterije uređaja putem WiFi mreža

Apple razvija mogućnost punjenja baterije uređaja putem WiFi mreža

1293
0
SHARE

Prema aplikaciji u U.S. Patent and Trademarking telu, Apple izgleda traži načine da uređaje kao što su iPhone i iPad puni korišćenjem signala sa WiFi rutera. Tehnika je donekle slična indukcionom punjenju, koje kompanija koristi za Apple Watch, ali povećava daljinu na kojoj uređaj može da se nađe od antene za punjenje.

Apple je tehniku nazvao “Wireless Charging and Communications Systems With Dual-Frequency Patch Antennas” i kompanija ima nekoliko ideja kako bi sistem mogao da radi. Prema navodima sajta Apple Insider, sugeriše se da bi transfer mogao da se odvija u komunikacionim signalima raspona 700 MHz i 2700 MHz i na 2.4 GHz i 5 GHz WiFi bandovima.

Aplikacija takođe pominje i neke načine na koje bi Apple mogao da proširi svoju tehnologiju indukcionog punjenja. Pominje se i da procurela šematika za iPhone 8 otkriva prostor za veliki pod za bežično punjenje, koji je pozicioniran u poleđini kućišta. Već izvesno vreme se spekuliše da iPhone 8 ima neku formu bežičnog punjenja, ali Apple Insider sumnja da će tehnologija opisana u patentu biti deo novog Apple telefona.

Patent je prvi put podnet 2015. godine, ali nije poznato koliko daleko je Apple otišao u istraživanju ove tehnologije.

(benchmark)