Home Apple iOS Apple reagovao na otpužbe sa kineske državne TV

Apple reagovao na otpužbe sa kineske državne TV

Nakon što je na kineskoj državnoj televiziji CCTV-u prikazan prilog koji je iPhone označio kao uređaj koji predstavlja prijetnju državnoj sigurnosti, nije se trebalo dugo čekati na Appleov odgovor.

Naime Apple je objavio poduži dokument naziva “Your location Privacy” u kojem objašnjava kako su oni kao tvrtka posvećeni zaštiti privatnosti svojih korisnika, te kako njihov telefon unatoč “Frequent Locations” opciji ne nadzire kretanje korisnika.

Nadalje u dokumentu Apple pokušava objasniti kako se sporna opcija koristi samo “lokalno” na samom uređaju, te da prikupljenim podacima Apple niti u jednom trenutku nema pristup, odnosno da se prikupljeni podaci ne šalju nazad na Appleove servere. Također Apple pokušava objasniti kako su podaci enkriptirani i kako im niti jedna druga aplikacija ne može pristupiti, te kako korisnici spornu opciju mogu u svakom trenutku isključiti.

Na kraju dokumenta Apple koristi priliku naglasiti kako oni kao tvrtka nikada nisu i nikada neće raditi s nijednom vladinom agencijom niti jedne zemlje na ugrađivanju “stražnjih vrata” u njihove proizvode ili servise. Također Apple u dokumentu navodi kako nikada nisu niti će ikada dopustiti pristup njihovim serverima.

Appleov odgovor u cijelosti je dostupan na tvrtkinim službenim stranicama.

Izvor bug.hr