Home Apple iOS Apple smanjuje proizvodnju sva 3 svoja ovogodišnja iPhone modela

Apple smanjuje proizvodnju sva 3 svoja ovogodišnja iPhone modela

Apple je nedavno doneo odluku da prekine sa otkrivanjem broja prodatih iPhone-a u sklopu kvartalnih izvještaja o zaradama. Sam po sebi, to bi mogao biti znak da se prodaja iPhone-a usporava pošto su im cene iz godine u godine sve veće. Sada ove sedmice novi izvještaji tvrde da je Apple smanjio svoje proizvodne porudžbine za sva tri nova modela iPhone-a, uključujući iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR.

Prema izvoru koji je govorio za The Wall Street Journal, Apple ima nižu od očekivane potražnje za sva tri nova iPhona. Kao rezultat toga, Apple je navodno smanjio svoje proizvodne porudžbine sa dobavljačima. Videli smo sličan potez prošle godine, kada je proizvodnja iPhone 8 modela smanjena, jer su se mnogi kupci odlučili za iPhone 7 ili iPhone X umesto toga.

Ovo sve sledi iz najnovijeg Appleovog izveštaja o kvartalnim prihodima, u kojem je kompanija smanjila prognozu prodaje za sezonu odmora. Apple je najavio i da više neće govoriti o preciznim brojkama prodaje iPhone-a.

Uprkos svemu što se dešava, akcije Apple-a i dalje ostaju na visokom nivou, pa su investitori još uvek na okupu, iako je Apple-u malo opala tržišna vrednost, blago ispod 1 triliona dolara.

(benchmark)