Home Apple iOS Apple sprema iPhone Ferrari za 2017. godinu

Apple sprema iPhone Ferrari za 2017. godinu

217
0
SHARE

Sljedeće se godine navršava 10 godina od predstavljanja prvog iPhonea pa glasine unutar tehnološkog svijeta govore da će Apple za “okrugli” rođendan svojim korisnicima prirediti spektakularan novi iPhone. Model, za kojeg se očekuje da će se zvati iPhone 8, mogao bi biti izrađen u potpunosti od stakla, imati AMOLED ekran od ivice do ivice, s nevidljivim okvirom s prednje strane, nevidljivi “Home” taster, mogućnost bežičnog punjenja i još mnogo “čudesa”.

Ono što se do sada nagađalo, potvrđuju dokumenti koji su procurili na kineskim portalima – a to je da to neće biti jedini model predstavljen 2017. godine. U svom uobičajenom ritmu, Apple će predstaviti “obični” iPhone 7S i 7S Plus, direktne nasljednike ovogodišnjih modela. Međutim, vrh ponude činit će potpuno novi uređaj (možda nazvan iPhone 8 ili čak iPhone 10), koji se trenutno razvija pod kodnim imenom “Ferrrari“.

AppleInsider navodi da će “Ferrari” imati potpuno promijenjen ne samo vanjski nego i unutrašnji dizajn. Pokretaće ga SoC očekivanog naziva A11, koji će biti zajedno s NAND flash memorijom smješten na jednu, dok će antene i ostali dijelovi elektronike biti smješteni na posebnu, drugu štampanu pločicu. One će biti međusobno spojene fleksibilnim kabelom iz još nepoznatog razloga – sugerišu to slike koje su dospjele u javnost. Mjesto za SIM kartice bit će smješteno s donje strane uređaja.

Očekuje se da će “Ferrari” model biti uklopljen u kućište veličine onoga kod iPhonea 7, ali će zbog novog dizajna u njega stati ekran od 5,1 ili 5,2 inča – što će vjerojatno u budućnosti izbaciti potrebu za “Plus” modelom.

  1. bi godina, dakle, mogla donijeti tri nova iPhonea. No, odluči li se Apple na obnovu 4-inčnog modela SE, moglo bi ih biti čak i četiri.

(bug)