Home Apple iOS Apple sprema M1X procesor za MacBook Pro 16 2021 laptop

Apple sprema M1X procesor za MacBook Pro 16 2021 laptop

Iako Apple do sada nije objavio nikakve informacije o 16-inčnom MacBook Pro laptopu, kao ni o Apple M1X procesoru, dojavljivač LeaksApplePro je ranije istakao da će pomenuti čip debitovati na većem MacBook Pro modelu.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Pored toga, objavljeni su i neki detalji o navodnom M1X procesoru, uz napomenu da naziv čipa nije konačan. Dojavljivač ističe da će procesor biti još jači od aktuelnog M1 modela, koji se nalazi u najnovijim MacBookovima. M1 čip ima osam jezgara, a sugeriše se da će M1X imati 12 jezgara – osam koji su zaduženi za performanse i četiri efikasna jezgra. LeaksApplePro dodaje da će MacBook Pro sa M1X procesorom biti predstavljen preko saopštenja za medije, ali nije objavljeno kada.

Pojavile se glasine o tome koji će iOS uređaji dobiti iOS 15

MacBook Pro od 16 inča je najjači model u ponudi Apple laptopova, a može da se konfiguriše sa do Intel Core i9 procesorom sa osam jezgara. Ukoliko postoji model sa M1X čipom, biće zanimljivo videti kakve će performanse ostvariti, ako u obzir uzmemo aktivno hlađenje, veličinu i drugo. Dojavljivač u svojoj objavi dodatno golica maštu izjavom: “Ukoliko ste mislili da je M1 brz, čekajte da vidite M1X”.

Ovo su cijene proizvodnje iPhone 12 telefona, a svega 4.6% dijelova dolazi iz Kine

(benchmark)