Home Apple iOS Apple uklonio 700 aplikacija iz kineske verzije App Store

Apple uklonio 700 aplikacija iz kineske verzije App Store

Kompanija iz Cupertina je za kineske standarde donekle marginalni igrač na tamošnjem tržištu, ali ipak Apple si ne može priuštiti zapostavljanje svoje kineske verzije App Storea.

Apple od prodaje aplikacija na kineskom tržištu uprihođuje velike novčane iznose pa je kompaniji zbog toga važno da se tamošnji App Store uredi i očisti od aplikacija koje ne poštuju Appleova pravila i predstavljaju potencijalni sigurnosti rizik za korisnike.

U skladu s tim stižu i informacije kako je Apple ove sedmice uklonio više od 700 aplikacija s kineskog App Storea. Riječ je o aplikacijama koje su prekršile Appleove pravila što se tiče nadogradnji.

Tačnije, planirane nadogradnje postojećih verzija aplikacija koje su uklonjene navodno nisu prošle kroz Appleov sistem provjere u App Store (provjera što se tiče njihova integriteta i sigurnosti).

Što se tiče imena i vrste uklonjenih aplikacija, popis je šarolik te aplikacije pripadaju mnogobrojnim kategorijama (to su na primjer pretraživač Sogou ili platforma za e-trgovinu Pinduoduo).

(bug)