Home Apple iOS Apple Watch ove godine vjerovatno neće dobiti senzore prisika i glukoze

Apple Watch ove godine vjerovatno neće dobiti senzore prisika i glukoze

Poznato je da Apple Watch nudi razne funkcije u vezi sa fitnesom i zdravljem. Kompanija je predstavila nadgledanje kiseonika krvi (SpO2) u seriji 6, a Apple bi mogao da uvede više takvih karakteristika za zdravlje i kondiciju u buduće modele. Prema novim izveštajima, kompanija bi mogla da uvede nadgledanje krvnog pritiska zajedno sa praćenjem nivoa alkohola u budućim modelima Watch-a. Ovo se podudara sa patentom koji je podneo Apple, nagoveštavajući uvođenje nadzora nivoa glukoze u pametni sat. Britanska tech-health kompanija Rockley Photonics, sada je potvrdila da bi Apple mogao da koristi njihove senzore već 2022. Pogledajmo predstojeće funkcije Apple Watch-a za koje se govori da će se pojaviti sledeće godine.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Apple će verovatno uvesti neke nove zdravstvene karakteristike u buduće pametne satove. Prema novom izveštaju, Apple Watch će verovatno nadgledati krvni pritisak i nivo alkohola 2022. godine. Kompanija takođe treba da uvede nadzor nivoa glukoze sledeće godine. Detalji su procurili putem dokumenata kompanije o implementaciji novih proizvoda, koji su otkrili da je većina prihoda prihodovala od Apple-a, u poslednje dve godine. Generalni direktor Rockley Photonics-a rekao je da će njihova nova tehnologija biti implementirana u potrošačke proizvode do 2022. Međutim, nije otkrio da će se senzori koristiti u Apple Watch-u. Izveštaj je u skladu sa patentom koji je Apple podneo ranije ove godine. Otkrio je da proizvođač iPhonea radi na tome da nadgleda nivo glukoze na Apple Watch-u.

Apple ponovo tužen, ovaj put zbog (ne)otpornosti telefona na vodu

Uvođenje nadzora krvnog pritiska u Appleov pametni sat prijavljeno je već duže vreme. U međuvremenu, očekuje se da kompanija lansira Seriju 7 kasnije ove godine. O njoj se ne zna mnogo, a više detalja objavićemo čim se pojave neke nove informacije.

iPhone 11 je i u 2021. godini najprodavaniji telefon u SAD

(benchmark)