Home Apple iOS Apple Watch Series 6 napokon donosi opciju koju imaju mnogi Android pametni...

Apple Watch Series 6 napokon donosi opciju koju imaju mnogi Android pametni satovi

Apple će u septembru (ili novembru prema novim informacijama – prim. ur.) ove godine predstaviti novi Watch Series 6 koji će se zasnivati na takođe novom operrativnom sistemu watchOS 7. Iako do zvaničnom predstavljanja ima još šest mjeseci detalji oko novih mogućnosti sata i OS-a počinju polako curiti u javnost.

Prema izvoru Watch Series 6 konačno će dobiti neke funkcije koje na Android satovima postoje već duže vrijeme. Jedna od njih je mogućnost praćenja kvaliteta sna. Isto tako aplikacija Health bi na osnovu prikupljenih podataka mogla korisnicima udijeliti pokoji savjet kako poboljšati kvalitetu san. Zatim spominje se i dodavanje mogućnosti praćenja količine kiseonika u krvi te napredniji Infograph Pro koji će sadržavati i novu karakteristiku – brzinomjer.

Uz navedeno Watch Series 6 trebao bi dobiti i mogućnost dijeljenja  tema s drugim korisnicima. Ova mogućnost uočena je unutar koda novog iOS-a 14. Dijeljenje tema odvijaće se preko Watch aplikacije na iOS-u. Nova serija Apple pametnog sata dobiće i  značajke roditeljske kontrole. Roditelji bi tako mogli jednostavnije kontrolisati dječje satove putem aplikacije na iPhoneu. Izvor spominje i Schooltime opciju koja bi omogućila roditeljima kontrolu koje je aplikacije na dječjem satu moguće koristiti tokom vremena koje je označeno kao vrijeme za školu.

WatchOS 7 trebao bi konačno donijeti i podršku za prave aplikacije koje više ne bi bile tek ekstenzije postojećih za iOS. Što ima novoga na softverskom planu saznaće se tokom ovogodišnje WWDC konferencije koja se tradicionalno održava u junu. Ali ako situacija oko COVID-19 potraje, ista bi kao i mnoge druge mogla biti otkazana u dosadašnjem obliku te biti održana isključivo u online izdanju bez publike i medija.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(bug)