Home Android Aplikacije Clubhouse stigao na Android

Clubhouse stigao na Android

Prošle nedelje Clubhouse je objavio da je njegova dugo očekivana Android aplikacija konačno postala zvanična, bar u smislu da ju je nekoliko ljudi koristilo. U to vreme bio je ograničen na „prijateljske testere“ (ljude koji testiraju, ne alat za testerisanje) u zatvorenoj beta verziji. Danas je dostupan za sve na Androidu. Pa, nekako: „sve“ je i dalje ograničeno na one koji imaju pozivnice za uslugu audio ćaskanja. Ali makar možete da koristite aplikaciju da rezervišete korisničko ime.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Clubhouse je trenutno hit aplikacija na iOS-u, gde korisnici više od godinu dana čekaju na poziv za zatvorenu beta verziju. Njegova privlačnost je mogućnost slušanja audio ćaskanja u realnom vremenu poznatih ličnosti koje je usluga uspela da privuče. (Možete i sami da vodite audio ćaskanje ako se bavite takvim stvarima.) Clubhouse je privukao toliko pažnje da su svi krenuli da ga kopiraju ili da kupe od nekoga ko već ima spreman servis. Reddit, Twitter, Facebook, Spotify i Telegram imaju konkurentske usluge spremne ili su u poslednjoj fazi izrade.

Kineski Android televizori špijuniraju korisnike

Oni koji zaista žele da što pre koriste Android aplikaciju i rezervišu svoje korisničko ime i uđu na listu čekanja, mogu to uraditi uz pozivnicu. Na osnovu snimaka ekrana objavljenih u Play Store-u, manje-više je identičan iOS aplikaciji. Aplikacija Clubhouse je trenutno dostupna samo za korisnike u SAD, a za ostale zemlje se očekuje narednih dana. Ako ste pak nestrpljivi, takođe je dostupna i na APK Mirror sajtu odakle je možete preuzeti, instalirati (preko APK instalera) i ako nemate pozivnicu, možete rezervisati svoj username da ga neko kojim slučajem ne bi uzeo pre vas.

Google redizajnirao Play Store aplikaciju

(benchmark)