Home Ostalo Corning predstavio Gorilla Glass 6

Corning predstavio Gorilla Glass 6

Stižu lepe vesti za one korisnike koji su nešto nespretniji tokom korišćenja mobilnih uređaja. Corning je predstavio najnoviju verziju svog materijala za zaštitu telefona – Gorilla Glass 6. Gorilla Glass 6 je dizajniran da bude izdržljiviji od svog prethodnika, koji je predstavljen još pre dve godine.

Najveće prednosti koje Gorilla Glass 6 donosi jesu mogućnost da izdrži padove sa većih visina, a ono što je nekim korisnicima još bitnije – može da izdrži višestruke padove uređaja. Stepen otpornosti na grebanje je uglavnom identičan kao kod prethodne verzije.

Prema navodima Corninga, tokom laboratorijskih testova Gorilla Glass 6 je preživljavao 15 padova na čvrste površine, sa visine od jednog metra. Nova verzija stakla je do dva puta bolja od Gorilla Glass 5.

Kako sve više premijum telefona implementira opciju bežičnog punjenja, poleđina od stakla je postala uobičajena karakteristika uređaja. Zbog toga i mnogi proizvođači prihvataju Gorilla Glass sa obe strane svojih telefona, čime se efektivno pokriva oko 85 procenata površine uređaja. Ovo uređaje čini i podložnijim oštećenjima usled padova. Takođe, na mnogim uređajima je moguće videti primenu različitih generacija Gorilla Glassa na različitim stranama, radi uštede na ceni koštanja.

Corning će Gorilla Glass 6 materijal omogućiti dostupnim proizvođačima odmah, a ostaje da se vidi kako će nova tehnologija biti prihvaćena i koliko brzo.

(benchmark)