Home Apple iOS Dovoljne količine iPhone X uređaja tek u Januaru 2018.

Dovoljne količine iPhone X uređaja tek u Januaru 2018.

Loše vijesti za sve koji jedva čekaju svojih lako zarađenih 1000 evra dati za nadolazeći iPhone X. Jedan od najpouzdanijih analitičara kad je Apple u pitanju, Ming Chi Kuo, objavio je da bi početak prodaje najskupljeg iPhonea ikad mogao kasniti, odnosno da bi prve dostupne količine mogle biti vrlo ograničene.

Poznato koja komponenta je razlog kašnjenja proizvodnje iPhone X

Prema njegovim riječima koje prenosi MacRumors, Apple je upao u ozbiljne probleme kad je u pitanju proizvodnja novih 3D kamera za prepoznavanje lica, koja je zamijenila dosadašnji Touch ID. Ovo bi navodno moglo prouzrokovati značajno kaskanje proizvodnje i isporuke novog iPhonea X, a situacija bi se navodno mogla popraviti početkom sljedeće godine. Tada bi spomenute kamere mogle biti proizvedene u dovoljnim količinama, što znači da bi se prodaja tek tada trebala stabilizovati.

Sve više prijavljenih problema sa naduvavanjem baterija iPhone 8 i iPhone 8 Plus telefona

Hoće li se Kuove prognoze ostvariti, vidjet ćemo početkom sljedećeg mjeseca kad krene prodaja. Ako je bio u pravu, doći će do nestašice i mogle bi se stvarati liste čekanja. Ako i pored njih nekim čudom uspijete kupiti svoj primjerak, možda će ga biti najpametnije staviti u oglase, jer ćete za taj iznos početkom sljedeće godine moći kupiti dva ili tri komada.

Analiticari smatraju da je iPhone X tehnološki dvije i po godine ispred Android konkurencije

(mobhr)