Home Telefoni Ekran Huawei Mate 30 Pro će imati veliko zakrivljenje stranica

Ekran Huawei Mate 30 Pro će imati veliko zakrivljenje stranica

Mrzili ili voljeli zakrivljene ekrane, oni su za sada trend koji ostaje, a kojem se u poslednje vrijeme priključio i Huawei.

Prošlogodišnji Mate 20 Pro je stigao sa zaobljenim ivicama ekrana, a ovogodišnji Mate 30 Pro će tu “karakteristiku” ekrana podići na novi nivo. Pojavila se fotografija koja pokazuje kako će Mate 30 Pro imati ekran zaobljen pod praktično 90 stepeni. Ekran će naravno biti OLED tipa, a po svim dosadašnjim glasinama imaće veličinu od 6.71 inč.

Najnovije glasine spominju da će Huawei pokušati da izvede spajanje prednjeg i zadnjeg stakla, a te glasine se poklapaju sa ovakvim izgledom prednjeg stakla. Samim tim, kompletno zakrivljenje neće imati aktivnu površinu, ali će biti zanimljivo vidjeti kako će Huawei u takvom slučaju izvesti bočne tastere, kao i aluminijumski ram koji je zadužen za čvrstoću telefona.

Na kraju poslednji dio informacije koje nam je donio IceUniverse se tiče notcha, a po njemu, Mate 30 Pro će zadržati stil izreza na vrhu ekrana sa prošlogodišnjeg modela, što je i logično ako želi zadržati sve napredne senzore koji se ne mogu staviti u izrez u obliku kapljice.

U svakom slučaju, do predstavljanja Huawei Mate 30 Pro telefona ostalo je oko 4 mjeseca, tako da smo sigurni kako će stići još mnogo glasina.