Home Android Igre EpicGames odustao od borbe sa Google, Fortnite stigao na Play prodavnicu

EpicGames odustao od borbe sa Google, Fortnite stigao na Play prodavnicu

Skoro dve godine posle premijere Epic Games je postavio svoju mega popularnu igru Fortnite na Google-ovu prodavnicu aplikacija. Iz kompanije Epic navode da je to urađeno zato što Google stavlja softver koji dolazi sa trećih strana u nezgodan položaj jer upozorava korisnike na potencijalne bezbednosne propuste koji možda i ne postoje i kategoriše softver koji je van Play Store-a kao malver.

Epic sada kada je postavio igru na Play Store, te mora da plaća Google-u 30 posto udela od zarade, što je jedan od razloga zašto je kompanija prvobitno odlučila da ne bude na toj prodavnici aplikacija. Kompanija koja stoji iza brojnih popularnih naslova, čak je u napravila i svoj Fortnite launcher kako bi zaobišla Google u svakom smislu i to im je skoro dve godine polazilo za rukom. Međutim sa novim najavama izgleda da su izračunali da im se ovako više isplati.

Fortnite je jedna od najigranijih igara današnjice, posebno kada su mobilni uređaji u pitanju. Nema sumnje da će ovako dopreti do još većeg broja korisnika i ostvariti ogromne dodatne prihode.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(pcpress)