Home Apple iOS Evo zašto će iPhone biti lansiran 12. Septembra

Evo zašto će iPhone biti lansiran 12. Septembra

Pošto je Tim Cook preuzeo kompaniju Apple krajem 2011. godine, tradicija i potezi kompanije su postali još očigledniji, posebno pri lansiranju novih uređaja. U protekle 2.5 godine koliko je Tim Cook generalni direktor, iPhone je lansiran u Septembru, i to uvijek dva dana nakon objavljivanja najnovije verzije iOS-a.

Ovo je očigledno uspješna formula za Apple. Raspored između predstavljanja iPhona i iOS-a, je donio rezultate u vidu rekordnih vikend prodaja (i izvještaja o zaradi) za dvije uzastopne godine.

Što nam govori da postoji velika mogućnost da se isti scenario što se predstavljanja tiče ponovi i ove godine, odnosno da će novi iOS biti predstavljen 10., a iPhone 12. Septembra.

iphone6-100dayspng

Evo malo matematike

2012., Apple je najavio iOS6, 11. Juna, i predstavio ga 19. Septembra, Srijeda- tačno 100 dana nakon njegovog otkrivanja. Dok je iPhone 5 lansiran dva dana kasnije ili 21. Septembra, Petak.

Prošle godine Apple je otkrio iOS7, 10.Juna i objavio ga 18.Septembra- opet Srijeda, i opet, tačno 100 dana nakon najave. iPhone 5s i 5c su lansirani nakon dva dana, Petak, 12.Septembar.

Ove godine Apple je najavio iOS8, 6.Juna. Ako kompanija želi nastaviti svoju praksu, možemo očekivati da će iOS biti lansiran u Srijedu, 10.Septembra, što je pogađate 100 dana nakon što je najavljen.

Naravno da Apple ove godine ne mora uraditi istu stvar što i proteklih. Ali datum za lansiranje iPhone 6 na početku Septembra ima smisla, jer kompanija ima planove za pravljenje novih tableta i njihovog prvog pametnog sata kasnije ove godine.

(businessinsider)