Home Aplikacije Be My Eyes, aplikacija kojom možete pomoći drugima

Be My Eyes, aplikacija kojom možete pomoći drugima

Prije dvije godine pojavila se aplikacija Be My Eyes danskog startupa koja je tada bila dostupna isključivo u verziji za iOS uređaje. Više od dvije godine kasnije konačno je stigla i verzija aplikacije namijenjena vlasnicima Android mobilnih uređaja.

Riječ je o aplikaciji koja povezuje slijepe osobe s volonterima koji nemaju problema s vidom. Zamisao je da slijepa osoba, kada zatreba pomoć, istu zatraži putem video ili audio poziva s volonterom. Aplikacija odabire volontere s liste te metodom eliminacije dolazi do volontera koji je dostupan u datom trenutku.

Pomoć može na primjer stići u obliku pregledavanja roka trajanja određene namirnice, smještaju namirnice u frižider ili recimo u čitanju broja sobe u hotelu. Dovoljno je da slijepa osoba usmjeri svoj mobilni uređaj prema okolini gdje se nalazi namirnica ili broju sobe kako bi im volonter mogao pomoći (pritom se koristi glavna kamera mobilnog uređaja).

Kako bi je mogli koristiti, i slijepe osobe i volonteri moraju proći kroz proces registracije. Aplikacija Be My Eyes je u potpunosti besplatna i moguće je preuzeti sa Google Play i App Store prodavnica aplikacija.

                

(bug)