Home Aplikacije Facebook Messenger dobio novi dizajn

Facebook Messenger dobio novi dizajn

3308
1
SHARE

Facebook je prije nekoliko dana pustio u promet novu verziju Messenger aplikacije za Android sa nekoliko izmjena.

Način dopisivanja je potpuno promenjen i polje za unos sad se krije iza simbola „A“. Nakon pritiska na njega otvara se polje za unos teksta, a smajliji se pozivaju klikom na piktogram smajlija, iznad kojeg su „ugnežđena“ polja sa pomenutim smajlijima, ali i GIF animacije i nalepnice.

Polje za unos teksta je sklonjeno tj. ne dominira donjim delom aplikacije na uštrb novih opcija koje su skrivene iza polja „+“. Za sada su nam  dostupne nove opcije deljenja lokacije, kao i pravljenja planova za sastanak. Sastanak se planira tako što se izaberu datum i vreme, podesi ime tj. tema sastanka i sve to pošalje jednom ili na adresu više kontakata (grupa). Klikom na sastanak može se dodata ili izmeniti i lokacija, koja će biti udružena sa nekom od GPS aplikacija.

Druga nova opcija je instant deljenje lokacije, koja omogućava da kontaktu ili grupi pošaljete tačnu lokaciju uz uključenu opciju praćenja vašeg kretanja u trajanju do 60 minuta. To znači da će kontakt ili grupa biti u stanju da pri otvaranju opcije dopisivanja s vama vide gde se nalazite u bilo kom trenutku, ako je vaša lokacija dostupna – pomoću Wi-Fi, GPS ili kombinacije tih veza za određivanje lokacije.

Iz Messenger aplikacije, klikom na poslatu lokaciju moguće je pokrenuti navigaciju iz aktuelne aplikacije za GPS navigaciju.

Ove opcije su prilično iznenađenje, jer nije bilo najava da ih Facebook sprema i zanimljivo je da su već aktivne i nekim korisnicima kod nas. Ukoliko ste beta tester Messenger aplikacije moguće je da je nešto od ovih opcija već u sklopu vaše aplikacije.

(mobit)

  • Haki

    Ja bih predložio rewrite Messenger-a i Facebook-a from scratch.