Home Aplikacije Facebook Messenger Lite postao globalno dostupan

Facebook Messenger Lite postao globalno dostupan

2875
1
SHARE

Facebook je objavio širenje dostupnosti svoje mobilne aplikacije za dopisivanje, Mesenger Lite. Radi se o “lakšoj” inačici Messengera, aplikacije koja ima preko milijardu korisnika, među ostalim, iz razloga što Facebook ne dozvoljava pristup porukama s mobilnih platformi bez instaliranja posebne aplikacije, izuzev ako recimo koristite Opera web preglednik.

Kasnije su, nakon lansiranja i tjeranja korisnika na instaliranje običnog Messengera, razvili i Lite verziju, namijenjenu tržištima u razvoju. Nju će prije svega cijeniti korisnici sa starijim mobitelima i oni koji na svojim uređajima imaju nešto sporiji pristup Internetu. Na početku je Messenger Lite bio dostupan u tek nekoliko zemalja, a da bi ga instalirali morali ste preuzeti APK fajl, no od sada ga mogu preuzeti korisnici iz preko 130 zemalja.

Messenger Lite dostupan je samo za Android uređaje, a nudi sve osnovne funkcije svog “starijeg brata”, poput dopisivanja, razmjene vido snimaka i fotografipa, pa i pozive – a sve to radi na slabijim mobitelima i sa sporom internet vezom. Video pozivi, kao i razni dodaci koje je Facebook posljednjih mjeseci dodao u Messenger, nisu dostupni u Lite inačici.

(balkanandroid/bug)

  • Milica

    Konačno.