Home Aplikacije Facebook opcijom Popular Photos želi da napravi svoju društvenu mrežu sličniju Instagramu

Facebook opcijom Popular Photos želi da napravi svoju društvenu mrežu sličniju Instagramu

Korisnici generalno smatraju Instagram manje “inteligentnim” u odnosu na Facebook s obzirom da se na Instagram ne mogu postaviti linkovi na sadržaj, nego isključivo fotografije i video. Ali populacija Facebooka stari, dok popularnost Instagrama raste. Da li je onda rješenje za Facebook da svoju mrežu načini sličnijom Instagramu? Izgleda da misle da jeste.

Kada gledate video u Facebook aplikaciji preko cijelog ekrana, ispod će se nalaziti drugi video snimci koje Facebook preporučuje. Uskoro bi, ako je vjerovatni najnovijim izvještajima, nešto slično mogli dobiti i za fotografije sa opcijom pod imenom Popular Photos (Popularne Fotografije).

Trenutno, kada gledate fotografiju preko cijelog ekrana u slučaju da skrolujete, bićete vraćeni u normalni način pregleda, ali sa opcijom Popularnih Fotografija na taj način ćete dobiti listu fotografija svojih prijatelja za koje Facebook smatra kako bi vam mogle biti zanimljive odnosno dobićete iskustvo slično Instagramu. Kako bi vas spriječio da napišete nešto smislenije, naslovi fotografija će biti ograničeni na 65 slova ili brojeva.

Za sada nije poznato kada i sa kojim ažuriranjem će Popular Photos stići korisnicima.