Home Apple iOS Facebook predstavio Messenger za Windows i MacOS računare

Facebook predstavio Messenger za Windows i MacOS računare

Juče je Facebook omogućio svoju Messenger aplikaciju na desktop računarima. Sada korisnici imaju pristup Messenger-u (uključujući neograničene i besplatne grupne video pozive) na MacOS-u i Windows-u.

Aplikacija za desktop će se sinhronizovati preko mobilnog telefona, nuditi obaveštenja za nove poruke i podržavati Dark Mode i GIF-ove. U poslednjih mesec dana Facebook je zabeležio više od 100% porasta ljudi koji koriste svoj desktop browser za audio i video pozive putem Messengera. Nova aplikacija za desktop mogla bi da olakša da ostanemo u kontaktu sa prijateljima. Nećete više morati da žonglirate između tabova i prozora browser-a.

Kompanije poput Zoom-a i Slack-a takođe rade na tome da njihove usluge video chat-a postanu privlačnije. Zoom je obećao da će završiti opsežan bezbednosni izveštaj, a juče je Slack dodao opciju Microsoft Teams video poziva. U međuvremenu, Facebook-ovi developeri Messenger-a takođe sarađuju s vladama kako bi pomogli u širenju pouzdanih informacija o koronavirusu.

Aplikaciju Messenger za računare možete preuzeti preko Microsoft Store-a ili Mac App Store-a.

Znate li da nas možete pratiti i putem Viber grupa, Facebook stranica, Instagram profila, YouTube kanala ili Discord servera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!

Messenger Desktop

Messenger comes to the big screen. Messenger desktop for MacOS and Windows is here. bit.ly/MessengerDesktop

Posted by Messenger on Thursday, April 2, 2020

(pcpress)