Home Android Aplikacije Facebook u svom vlasništvu ima 4 od 5 najpopularnijih aplikacija na svijetu

Facebook u svom vlasništvu ima 4 od 5 najpopularnijih aplikacija na svijetu

Analitička kompanija App Annie je objavila State of Mobile 2020 izveštaj, koji sumira podatke o mobilnoj industriji prikupljene tokom 2019. godine. Izveštaj otkriva neke zanimljive podatke o globalnom mobilnom tržištu, uključujući i to koje aplikacije korisnici najviše preuzimaju, na koje troše najviše novca i drugo.

Prema statistici, Facebook je 2019. godinu završio sa četiri od pet najviše preuzimanih aplikacija na svetu. Facebook Messenger je na prvom mestu, a slede Facebook, WhatsApp i Instagram na drugom, trećem i petom mestu. TikTok se ušunjao na četvrtu poziciju. Zanimljivo je da nijedna Google aplikacija nije ušla ni u Top 10. Čak je i Twitter odsutan sa liste.

Od ostalih zanimljivih informacija iz izveštaja može se pomenuti da su korisnici tokom prošle godine u proseku proveli 3 sata i 40 minuta na svojim telefonima svakog dana. To predstavlja povećanje od 35% u odnosu na dve godine ranije.

Takođe smo saznali da su korisnici potrošili oko 120 miliona dolara kombinovano u App Store i Play Store prodavnicama. Kupovina u segmentu mobilnih igara čini čini gotovo tri četvrtine pomenute potrošnje.

Više detalja o stanju na mobilnom tržištu tokom 2019. godine je moguće pronaći u State of Mobile 2020 izveštaju.

(benchmark)